Ontbijt- en broodgerechten

Het ontbijt van Tante Rita

(een oud familierecept)

Bereiding
Meng alle ingrediënten in een grote kom en roer door elkaar.

Totaal aan vetten voor deze maaltijd:
24 gram

 

 

 

paarse balk

Broodje Avalanche

Bereiding
Snijd het broodje open en besmeer het met margarine. Smeer vervolgens dik de kruidenroomkaas er op en beleg dit met de kipfilet en rauwkost.

Totaal aan vetten voor deze maaltijd:
23 gram

pistolet

paarse balk

Broodje Elvis

Bereiding
Besmeer de sneden brood met margarine. Smeer vervolgens dik pindakaas op beide sneden. Snijd de banaan in schijfjes en leg deze op 1 snee brood. Bestrooi de boterham met de suiker en leg hierop de andere snee brood. Bak het geheel aan beide kanten bruin.

Variaties in broodbeleg:

  • Pindakaas met hagelslag
  • Volvette kaas met jam
  • Ham en volvette kaas
  • Volvette kaas met plakjes tomaat en een toefje mayonaise

Totaal aan vetten voor deze maaltijd:
36 gram vet

Ingrediënten

  • 6 eetlepels volle kwark
  • 1 banaan in stukjes of ander fruit van het seizoen
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 theelepel lijnzaad olie (eventueel kunt u hier ook zonnebloem-, sesam- of notenolie gebruiken)
  • 2 eetlepels versgemalen granen (bijvoorbeeld havermout)
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • Handje gewelde rozijnen of andere gedroogde vruchten, cranberry’s etc.



  • 1 waldkorn broodje of pistoletje
  • Margarine
  • Kruidenroomkaas (bv Boursin of Paturain)
  • 2 dikke plakken kipfilet (broodbeleg)
  • Naar keuze rauwkost zoals sla, tomaat of komkommer

 

 

 

 

  • 2 sneden volkoren of bruin brood
  • Margarine
  • Pindakaas
  • Een halve banaan
  • 1 eetlepel suiker
  • Margarine of olie om in te bakken